تفاوت تلویزیون های گیمینگ و معمولی

با استفاده هرچه بیشتر از وسایل سرگرمی و کوچکتر شدن مساحت خانه و اپارتمان، استفاده از وسایل چندکاربری به اولویت افراد تبدیل شده است. مثلا لپتاب و یا گوشی توانسته اند جای کامپیوترهای شخصی که فضای زیادی را اشغال میکنند را تاحدود زیادی پر بکنند. حال یک گیمر حرفه ای دیگر پیگیر خرید یک مانیتور مناسب گیم نیست. چون شرکت های فناوری با دانستن این موضوع، تلویزیونهاگیمینگ با کاربری مضاعف تولید کرده اند.

به عنوان مثال تولید تلویزیون هوشمند که میتواند علاوه بر پخش فیلم و سریال با کیفیت خیره کننده، می تواند به عنوان مانیتور حرفه ای هم استفاده کرد. حتی بعضی از تلویزیونها از مجموعه افیس پشتیبانی میکند و موبایل هم همزمان به عنوان موس بیسیم به تلویزیون متصل کرد. در ادامه این مطلب به معرفی تفاوت های تلویزیون های 4k عادی و تلویزیون گیمینگ می پردازیم. سه مدل تلویزیون گیمینگ خوش قیمت را هم معرفی خواهیم کرد.

تفاوت تلویزیون های گیمینگ و معمولی

فریم ریت :

یک فیلم سینمایی مجموعی از هزاران عکس است که پشت سر هم نمایش داده میشوند که هر کدام از این عکسها یک فریم نامگذاری میشود، بسته به نوع دوربین میتواند نرخ این فریم ها در یک ثانیه کم یا زیاد بشود، البته به طور کلی هر اندازه فریم ریت بالاتر باشد کیفیت فیلم و تصویر نیز بهتر می شود.

رفرش ریت (refresh rate ):

هر فیلمی که در تلویزیون نمایش داده میشود حاوی صدها تصویر می باشد که در کسری از ثانیه پخش می شود. رفرش ریت به توانایی تلویزیون در پخش این فریم ها اشاره دارد. تلویزیون هر اندازه از رفرش ریت بالاتری پشتیبانی کند میتوان گفت تصاویر چشم نوازتر و بهتر به نمایش در میآیند. در حال حاظر تلویزیون های میانرده تا 50 هرتز (در هر ثانیه 50 تصویر پشت سر هم را نمایش میدهند). تلویزیون های بالارده ۱۰۰ هرتز و تلویزیون های پرچمدار به 144هرتز نیز میرسند.

VRR (رفرش ریت متغیر ) :

تعدادی از تلویزیون ها  VRR را نیز پشتیبانی میکنند که تلویزیون بنابر محتوا میتواند رفرش ریت خود را (در دامنه مجاز که توسط سازنده تلویزیون تعریف شده است) تغییر دهد. این قابلیت در بحث گیمینگ حیاتی، لازم و ضروری است. چون در بازی فریم ریت بسیار متغیر است بنابراین باید تلویزیون هم دارای رفرش ریت متغیر باشد. که بنا بر فریم ریت محتوا، تلویزیون بتواند رفرش ریت خود را تنظیم کند. انواع مختلفی از VRR در تلویزیون ها موجود می باشد که میتوان به FREE SYNC – G SYNC یا HDMI Forum VRR میتوان نام برد.

پاره یا بریده شدن صفحه» (Screen Tearing) که ناشی از اختلاف رفرش ریت تلویزیون با فریم ریت  کنسول در تلویزیون فاقد VRR

Response time (زمان پاسخ):

مدت زمانی است که برای تغییر پیکسل تلویزیون از یک رنگ به رنگ دیگر زمان است. که هر اندازه این زمان طولانی تر باشد تصاویر تار و یا دارای یک هاله می باشند.  با زمان پاسخ طولانی ، پیکسل ها نمی توانند کاملاً با اشیا در حال حرکت هماهنگ شوند (خصوصا در هنگام پخش تصاویر سریع همانند یک فیلم اکشن). بنابراین می توانید دنباله ای طولانی از تاری را در پشت اجسام ببینید.

INPUT LAG ( زمان ورودی):

یا زمان بین عمل وعکس العمل نیز می گویند. به مدت زمانی (بر حسب میلی ثانیه) مثلا زمان بین فشار دادن یک دکمه دسته بازی کنسول خود و دیدن عمل آن در تلویزیون گفته می شود. این ویژگی خصوصا در بازی های آنلاین و رقابتی بسیار مهم و به چشم میخود.

Automatic Low Latency Mode (ALLM):

بیشتر تلویزیون ها نیز دارای حالت های مختلف تصویر می باشد که GAME MOD نیز شامل می شود. در این حالت برای نمایش هرچه بهتر بازی، تلویزیون بسیاری از پردازش های اضافی خود را مختل میکند و با تمام توان به ارائه کیفیت بهتر بازی می پردازد. برای فعال سازی این حالت در تلویزیون باید یکسری تنظیمات انجام شود که شاید کمی خسته کننده باشد. در تعدادی از تلویزیون ها که از ALLM پشتیبانی میکنند با اتصال کنسول بازی ، تلویزیون با شناسایی آنها اتوماتیک وار با حالت GAME می رود. پس دیگر نیازی به تنظیمات اضافی تلویزیون نیست و همچنین با قطع کنسول بازی، تلویزیون اتوماتیک از حالت بازی خارج می شود.

HGiG) HDR Gaming Interest Group)

شامل گروهی از شرکتها است که داوطلبانه برای ایجاد رهنمودهایی برای افزایش تجربه  و هیجان بازی HDR با هم همکاری می کنند. با عرضه کنسول های نسل جدید،تعدادی از تلویزیون ها همچنین از HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند ، به این معنی که از بازی های 4k @ 120Hz می توانند پخش کنند.

بنابراین یک تلویزیون معمولی لازم نییدارد که حتما دارای رفرش ریت بالا و زمان عکس العمل لحظه ای باشد. از طرفی تلویزیون گیمینگ حیاتی و مهم است که دارای پردازنده قویتر و ویژگیهای گفته شده بالا باشد. تا بتواند بهترین کیفیت تصویر و سرعت عمل را به گیمر هدیه دهد.

تلویزیون گیمینگ سونی مدل X85L

همیشه به دلیل کیفت بالا و امکانات به روز سونی، خرید محصولات سونی در اولویت هر ایرانی بوده است. تلویزیون 4K Full Aray LED مدل X85L با پردازنده 4K HDR Processor X1، کنتراست مناسبی را در مناطق روشن و تاریک صفحه برای نمایش صحنه‌هایی با جزئیات کامل ارائه می‌دهد همچنین این مدل به عنوان اقتصادی ترین تلویزیون گیمینگ سونی می توان نام برد. همچنین می‌توانید موسیقی متن فیلم و لیست‌های پخش موسیقی را با صدای واضح و باس غنی بشنوید. فرقی ندارد صحنه‌ها اکشن، درام یا موزیکال باشند؛ چراکه با بلندگوی قدرتمندX-Balanced  تلویزیون ایکس ۸۵ ال، همه‌چیز را به وضوح خواهید شنید.

این جعبه جادویی برای استفاده خانگی، تماشای فیلم و سریال، بازی و گیمینگ بسیار مناسب است. بازی و گیمینگ در این مدل به خاطر طراحی پورت HDMI 2.1 به صورت حرفه‌ای پشتیبانی می‌شود. با خرید تلویزیون X85L می‌توانید در خانه‌ی خود به جای تی وی یک کامپیوتر هم داشته باشید.

بهترین تلویزیون میان رده گیمینگ سامسونگ

تلویزیون کیولد سامسونگ مدل Q70D گزینه میان رده در سری تلویزیون ۲۰۲۴ سامسونگ است و جایگزین Q70C سامسونگ شده است. بین مدل Q60D رده پایین و Q80D رده بالا قرار دارد. مانند نسل قبلی خود، این مدل 120 هرتزی است و دارای ویژگی های بازی مدرن مانند پهنای باند HDMI 2.1 در هر چهار پورت، 4k @ 120Hz و پشتیبانی از VRR است. تلویزیون برای بهبود کنتراست، ویژگی لوکال دایمینگ ندارد (برای افزایش کنتراست تصویر).

اگرچه از HDR10+ سامسونگ پشتیبانی می کند، اما از فرمت های صوتی Dolby Vision یا DTS پشتیبانی نمی کند. این ویژگی دارای ویژگی Multi View سامسونگ است که امکان نمایش همزمان دو منبع را روی صفحه نمایش می دهد و دارای ویژگی های دیگری مانند کنترل صوتی است. این تلویزیون نسخه 2024 سیستم عامل تایزن سامسونگ را اجرا می کند و دارای سیستم بلندگوی داخلی 20 واتی است. ما مدل 65 اینچی را  آزمایش کردیم، اما در اندازه های 55، 75 و 85 اینچی نیز موجود است.

معرفی برترین تلویزیون مخصوص بازی بازار

LG C4 OLED نسخه 2024 سری اولد ال‌جی است و جایگزین LG C3 OLED سال 2023 شده است. این تلویزیون از پردازنده جدید α9 AI ال‌جی Gen7 استفاده می‌کند که برای ارائه پردازش تصویر کلی بهتر از نسل‌های قبلی خود طراحی شده است. قابلیت جدید برای C4 قابلیت بازی تا 144 هرتز است که از حداکثر 120 هرتز در مدل های چند سال گذشته ارتقا یافته است.

تلویزیون از نسخه 2024 سیستم عامل webOS ال‌جی استفاده می‌کند و دارای بلندگوهای 2.2 کاناله 40 واتی است که می‌توان با استفاده از ویژگی α9 AI Sound Pro، عملاً آن را به 9.1.2 ارتقا داد.

عملکرد فوق‌العاده‌ای در حالت بازی با زمان پاسخگویی تقریباً آنی ارائه می‌کند که منجر به حرکتی شفاف و بدون تاری و حواس‌پرتی در پشت اجسام با حرکت سریع می‌شود. همچنین دارای ویژگی‌های گیمینگ عالی، از جمله پشتیبانی از پهنای باند کامل HDMI 2.1 در هر چهار ورودی برای بازی تا 4k @ 144Hz با VRR است، که به این معنی است که می‌توانید به طور همزمان از Xbox Series X|S، PS5 و یک رایانه شخصی قدرتمند بهره ببرید. قیمت تلویزیون اولد C4 از مدل G4 کمتر است و برای گیمر های حرفه ای بسیار مناسب است.

سخن آخر

در این مطلب به مقایسه تلویزیونهای عادی با مدل های گیمینگ پرداختیم. اگر شما گیمر حرفه ای نیستید میتواننید یکی از ده ها مدل تلویزیون 4k با قیمت مناسب را خریداری کنید. چون همانطور که حدس زدید قیمت تلویزیون گیمینگ در بانه بالاتر از مدل های 4k عادی می باشد. در کل خرید تلویزیون اصلی از بانه یک انتخاب فوق العاده برای سینماگرانی است که به صحت و دقت تصویر اهمیت می دهند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

46 + = 51