نشانی

خرید چیلر و VRF از بانه: بانه خیابان شهدا مجتمع تجاری تاج طبقه 2 فروشگاه بانه ۹۰
09185213908 – 09185213907
فروشگاه :
08734243813

چیلر و VRF

سیستم VRF یک سیستم تهویه مطبوع مرکزی است که متشکل از یک کندانسور خارجی که در محیط بیرون قرار داده می شود و چندین پنل داخلی که متناسب با ظرفیت کندانسور خارجی هستند، در محیط داخل نصب می‌گردند. این سیستم جزو سیستم های انبساط مستقیم (DX) بوده و مستقیما توسط اواپراتور یا همان پنل داخلی عملیات خنک سازی محیط را انجام می دهد و بر خلاف سیستم های آبی نظیر چیلر، نیازی به سیال واسطه نظیر آب ندارد.

VRF

انواع سیستم VRF

سیستم‌های VRF انواع مختلفی دارند و دسته بندی آنها می‌تواند هم از نظر عملکرد و هم از نظر انرژی مصرفی انجام شود. اولین دسته بندی انواع سیستم وی آر اف بر اساس عملکرد آن است که به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • VRF سرمایشی
  • VRF گرمایشی و سرمایشی
  • VRF سرمایش و گرمایش هم زمان

نوع سوم از دو نوع دیگر گران‌ قیمت تر بوده و تکنولوژی پیشرفته‌تری در آن به کار رفته است؛ به کمک این سیستم می‌توان سرمایش و گرمایش را هم زمان در یک فضا استفاده کرد. در سیستم نوع دوم سرمایش و گرمایش هم زمان ممکن نیست اما می‌توان در فصل زمستان از سیستم گرمایشی و در فصل تابستان از سیستم سرمایشی آن استفاده نمود.

سیستم نوع اول هم منحصراً تنها برای سرمایش و خنک کردن هوا کاربرد دارد. در دسته بندی بعدی سیستم‌های VRF بر اساس انرژی مصرفی‌شان دسته بندی می‌شوند. با توجه به این که این سیستم‌ها چه نوع انرژی مصرف می‌کنند، به دسته‌های EHP و GHP تقسیم می‌شوند.

در نوع اول، سیستم تهویه دارای الکتروموتور بوده و با برق سه فاز کار می‌کند و در نوع دوم سیستم VRF با گاز طبیعی کار می‌کند که در این صورت به آن VRF گازی هم گفته می‌شود.

مزایای استفاده از VRF

سیستم VRF مرکزی به دلیل کنترل دقیق بار معمولا دارای مصرف برق پایین تری نسبت به دیگر سیستم های DX از جمله اسپلیت، داکت اسپلیت و … هستند.

قابلیت برنامه‌پذیری، کارکرد آرام کندانسور، قابلیت اتصال به سیستم هوشمند ساختمان(BMS) از ویژگی‌ها و مزایای این سیستم به شمار می‌رود.

قابلیت افزایش طول لوله کشی چه به صورت افقی و چه به صورت عمودی از ویژگی ها و مزایای این سیستم به شمار می رود.

تنوع در استفاده از پنل های داخلی،بسته به سلیقه و معماری پروژه

کنترل دمای مستقل هر فضایی که پنل داخلی در آن قرار دارد.

معایب استفاده از VRF

قیمت بالای اولیه خرید سیستم VRF

تخصصی بودن سیستم که نگه داری و راه اندازی آن را منحصر به شرکت فروشنده می کند.

گرمایش در زمستان به صورت هیت پمپ می باشد که هزینه مصرف برق در زمستان را افزایش می دهد.

امکان اجرای سه لوله و گرفتن گرما و سرمای همزمان از دو یونیت مختلف نسبتا هزینه بر است.

عیب یابی و نشت یابی سخت و مشکل.

چیلر چیست؟

چیلر گرما را از محیطی گرفته و به محیط دیگری منتقل می کند. پس می توان چیلر را نوعی پمپ انرژی قلمداد کرد که محصول خروجی آن آب سرد است. از جریانِ آبِ خروجی چیلر برای خنک کاری و سیستم های سرمایشی منازل و واحدهای مسکونی استفاده می شود. همچنین برای خنک کاری و سرمایش برخی از فرآیندهای تولید و بعضی از ماشین آلات خطوط تولید هم از دستگاه چیلر استفاده می شود.

چیلرها از مهمترین تجهیزات سرمایشی و تولید برودت در ساختمان ها و کارخانه های صنعتی به حساب می آیند. از آب سردِ تولیدی در چیلر می توان به کمک فن کویل ها و یا هواسازها، فضای داخلی هر ساختمانی را خنک کرد و یا از آن در ماشین آلات صنعتی و انواع فرایندهای تولید که به خنک کاری نیاز دارند، استفاده نمود.

منطق چیلرها بر اساس تولید و جذب گرما، تبدیل و انتقال برودت حاصل از این واکنش‌ها در ساختمان‌ها یا کارخانه‌ها است. حال بسته به اینکه این حرارت از چه منبع و به چه وسیله‌ای تولید می‌شود، سوخت چیلرها متفاوت است و با توجه به مکان استفاده چیلر و شرایط محیطی، نوع سوخت استفاده شده در چیلر تعیین می‌شود.

کاربردهای انواع چیلر کدام است؟

به طور کلی انواع چیلر از نظر کاربرد در دو دسته کلی قرار می گیرند، یکی برای تهویه مطبوع و دیگری در مصارف صنعتی است.

  • تهویه مطبوع: در واقع چیلرها با کاهش دمای آب در ساختمان ها و مراکز صنعتی و انتقال آب خنک به سایر وسایل سرمایشی مثل فن کویل ها و هواسازها، فضای داخلی ساختمان ها و مراکز صنعتی را خنک و مطبوع می کنند. در واقع هوای سرد خروجی از وسایل سرمایشی با آب تولیدی از چیلر تغذیه می‌شوند.
  • مصارف صنعتی: منظور از استفاده از چیلر در مصارف صنعتی این است که از آب خنک تولیدی چیلر، برای فرآیندهایی که نیاز به سرمایش دارند استفاده می‌شود به طور مثال برای خنک کاری و سرمایش مکانیزم های صنعتی و ماشین آلات خطوط تولید استفاده می‌شود. مانند فرایندهای جوشکاری، ریختگری، فلزکاری و..

مزایا و معایب

  • چیلرها با ابعاد کوچک قادر به تولید نرخ جریان بالای آب خنک بوده و ظرفیت های بالایی دارند، از این رو سیستم های مرکزی نیز نامیده می شوند و نیاز به فضای زیادی ندارند.
  • امروزه چیلرها بسیار هوشمنده بوده و با مدیریت دقیق انرژی دارای مصرف انرژی پایین می‌باشند.
  • ایجاد هوای مطبوع و استفاده آسان جهت کنترل دما در محیط، باعث افزایش راندمان می گردد.
  • حفاظت از تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی با خنک کاری چیلر انجام می گیرد و این امر موجب افزایش طول عمر و کارایی دستگاهها می گردد.
  • قابلیت نصب در پشت (در نوع تراکمی هواخنک) و موتورخانه (در نوع تراکمی آب خنک و جذبی) را دارند.
  • هزینه اولیه چیلر ممکن است به نسبت سیستم های سرمایش رایج وسنتی بالاتر باشد، اما در هزینه های مصرفی و ثانویه، دارای مدیریت انرژی قوی می باشند.
  • چیلر دستگاهی تخصصی است که برای راه اندازی و نگه‌داری سالیانه نیاز به متخصص دارد.

چنانچه قصد خرید کولر گازی دارید اینجا کلیک کنید

به دنبال خرید تلویزیون هستید؟

اینجا کلیک کنید

سوالی دارید؟
×
سعیدی Whatsapp chat
عزیزی Whatsapp chat
2 +